Rólam

Tervey Viktória vagyok, két – HypnoBirthing® (HipnoSzülés) módszerrel született – kisgyermek édesanyja.

Eredeti végzettségem közgazdász, emellett 10 éve foglalkozom állatasszisztált (kutyás) terápiával. 2012-ben létrehoztam és azóta is vezetem a Doktor Mancsok Alapítványt.

Gyermekeim születése, a velük átélt szülésélmények azonban elindítottak egy teljesen új úton is.

Megtapasztaltam, hogy a szülés  – a köztudatban élő félelmetes, fájdalmakkal teli folyamattal ellentétben – lehet egy csodálatos, felemelő, erőt adó élmény is, és hogy ennek megvalósulásához milyen nagy mértékben járul hozzá  a szülésre való mentális felkészülés és a kísérőtársak biztonságot nyújtó, szeretetteljes támogatása.

Az első várandósságom alatt találkoztam a HypnoBirthing® módszerről szóló könyvvel és amikor elolvastam, tudtam, hogy én így szeretnék szülni.

Már az első szülésem alkalmával beváltotta a hozzá fűzött reményeimet. Nemcsak a szülés, de már maga a felkészülés is egy csodaszép folyamat lett a HipnoSzülés módszerének köszönhetően. Gyöngéden, nagy nyugalomban jött világra kislányom közel 4 kg-mal.

Aztán mikor második gyermekemet, kisfiamat szültem, aki az én termetemhez képest igencsak nagy méretekkel (4,5 kg, 62 cm) született, végképp bebizonyosodott számomra, hogy a módszer nagyon hasznos és remekül működik. Meggyőződésem, hogy ennek köszönhetem, hogy kisfiam könnyedén, békésen jött világra, hatalmas méretei ellenére még csak gátmetszésre sem volt szükség a hipnoszülés adta mély ellazulásnak, a speciális légzéstechnikáknak és az ezek hatására engem elárasztó mély nyugalomnak köszönhetően.

Ezt követően egyre több várandós ismerősöm, rokonom, barátom fordult hozzám azzal a kérdéssel, hogy hogyan csináltam ezt? Hogyan tudtam ezt a nagy gyermeket könnyedén, gátvédelemben megszülni? És én örömmel adtam át nekik a tapasztalataimat.

Ennek hatására fogalmazódott meg bennem, hogy hivatalosan is HipnoSzülés oktató szeretnék lenni.  Szeretném megtanulni, hogy hogyan tudom jól átadni, jól megtanítani ezt a csodálatos módszert a kismamáknak, hogy minél többen átélhessék a szülés-születés csodáját úgy, ahogyan én, tényleg csodaként. Hogy ne félelmekkel telve közeledjenek a nagy naphoz, hanem örömmel, vágyakozással várják azt.

A külföldi képzést, vizsgákat követően számos kismamával készültünk már közösen a kisbabájuk érkezésére.

Egyszerűen “beszippantott” a szülés-születés csodálatos világa, a HipnoSzülés oktatói képzés elvégzése óta is folyamatosan tanulok, képzem magam, hogy a kismamáimnak a legszélesebb-körűen tudjak segítséget, támogatást nyújtani.

Elvégeztem:

A nemzetközi HypnoBirthing® Intézet HypnoBirthing® oktató, szülésfelkészítő képzését (HBCE)

A Békés Dúlakör önismereti és motivációs tréningjét, majd a dúla alaptréninget, ezt követően pedig a közel 2 éves Békés Dúlaműhely továbbképzést.

Az American School of Hypnosis és az American International Association of Hypnosis átfogó hipnózisképzését

A Napfogyatkozás Egyesület Támasznyújtás pre- és perinatális veszteség esetén című továbbképzését

A Thai Masszőrök Magyarországi Egyesületének Thai kismama masszázs képzését

Az Anyatejút Tudásközpont Szoptatási segítő tanfolyamát

Szülészeti konferenciákon, továbbképzéseken volt szerencsém találkozni Ina May Gaskinnal, Ibu Robin Lim-mel, valamint Michel Odent-tel, akiknek az előadásaiból szintén sokat tanultam, és munkásságuk, szemléletük ösztönzőleg hatott rám.

Szívvel-lélekkel tanítom a HipnoSzülés módszerét, kismamáim visszajelzése alapján nagy segítség számukra, hogy a saját tapasztalataimmal, megéléseimmel együtt adom át nekik a technikákat.

Tarts velem Te is HypnoBirthing® tanfolyamaim valamelyikén, szeretettel várlak!

“A hivatalos HypnoBirthing® oktató arany védjegye”