Szülés kevesebb fájdalommal, félelmek nélkül: HypnoBirthing®

A szüléssel járó fájdalom a HypnoBirthing® módszerrel jelentősen mérsékelhető, egyes esetekben pedig akár meg is szüntethető. Az ötalkalmas HypnoBirthing® a könnyebb szülésért tanfolyam keretében segítelek és támogatlak téged, párodat és születendő gyermekedet, hogy együtt, békében élhessétek meg a szülés és születés csodáját.

Olyan hatékony, sokat bizonyított és eredményes légzési, relaxációs és vizualizációs technikákat tanítok neked, melyek segítségével magabiztosan és felkészülten élheted át gyermeked születésének élményét.

A közös tanulás során elsajátíthatsz olyan gyakorlatokat, melyek segítik a félelmeid oldását és azok elengedését. A természetes gyermekszülésről átadott tudásanyag pedig ráébreszt majd arra, hogy testalkatodtól és babád méretétől függetlenül képes vagy gyermeket szülni, gyöngéden és nyugalomban.

HypnoBirthing® a könnyebb szülésért

Évtizedekkel ezelőtt Marie F. Mongan – a HypnoBirthing® módszer megalkotója – úgy döntött, nem fogadja el, hogy a korabeli vélekedésnek megfelelően a szülésnek annyira fájnia kell, hogy az indokolná azokat a beavatkozásokat (kábítás, fogók használata), melyeket akkoriban mindenkinél rutinszerűen alkalmaztak hazájában. Erősen foglalkoztatta, hogy miért van az, hogy néhány kultúrában a nők egyszerűen, könnyen, magától értetődően tudnak szülni. A nyugati világban élő édesanyák teste miért különbözne? Hitte, és mélyen legbelül tudta, hogy a természetes és szövődménymentes szülés lehetséges. Ezért az akkoriban érvényes gyakorlatot elutasítva, gyógyszerek nélkül, békésen vajúdott. A kitolási szakban azonban a rutinokhoz szokott, túlzottan medikalizált környezet és a korabeli kórházi protokoll elvette tőle és gyermekétől a beteljesedés élményét. Mivel a második gyermekével ugyanezt a traumát élte meg, amikor harmadik gyermekével lett várandós, elhatározta, hogy nyíltan küzdeni fog a céljaiért.

Így végül mindenféle beavatkozás és gyógyszer nélkül adott életet annak a kislánynak, aki két évtizeddel később az első hipnoszülő nő lett. Ez a születés történelmet írt: nemcsak az első gyógyszermentes, ráadásul apás szülés volt a környéken, hanem az első, amely felfedezések sorát indította el. A békés, gyöngéd és könnyebb szülésekét.

A könnyű szülés gátja a félelem

A várandósság hónapjai időt adnak a felkészülésre, ugyanakkor az esetleges elbizonytalanodásra is. Sokat hallhatsz problémás terhességekről, rémisztő szüléstörténetekről, „mi van, ha” típusú helyzetekről, melyek aztán aggasztani kezdenek téged is.

Régóta tudjuk azonban, hogy a félelem-feszültség-fájdalom szindróma a könnyű szülés legnagyobb ellensége. Amikor a félelem hatására leszűkülnek a méhet ellátó artériák, az izmok megfeszülnek. Ez a feszültség gátolja a természetes szülési folyamatot és meghosszabbítja a vajúdást. Mivel az izmok egymás ellen kezdenek el dolgozni, a folyamat lelassul és sokkal fájdalmasabbá válik. Ahogy Marie F. Mongan mondja: „…mikor a félelem nincs jelen, a fájdalom elmenekül”.

A legjobb természetes fájdalomcsillapító módszer nem más, mint az elengedés, ellazulás. Ebben az állapotban a test izmai egymást támogatva dolgoznak, és a szülést segítő hormonok – az oxitocin, valamint az endorfin – nagy mennyiségben tudnak termelődni.

Tudtad, hogy ez utóbbit boldogsághormonként is számontartják, és fájdalomcsillapító, görcsoldó hatása csaknem 200-szor erősebb a morfiumnál? Sajátítsd el a HypnoBirthing® módszer gyakorlatait, és juss el egy olyan biztonságos, békés és relaxált állapotba a vajúdásod alatt, melyben tested telítődik saját természetes fájdalomcsillapítójával!

Hagyd, hogy tested tegye a dolgát, melyre teremtve lett, és engedd, hogy gyermeked könnyebben, kevesebb fájdalommal érkezzen meg hozzád!

A módszertanról

A HypnoBirthing® módszer egy egyedülálló, öt egymásra épülő alkalomból álló, komplex szülésfelkészítő program. Olyan ősi, mégis modern tudás- és eszköztár, melynek segítségével előhívható a minden nőben ott rejlő ösztönös „szülni tudás”.

Tanulj velem, és válj magabiztossá az átadott ismeretanyagok és a megtanult technikák használatával! Oldjuk együtt hatékonyan a szüléssel kapcsolatos félelmeidet, tanuld meg, hogyan tudod a fájdalmakat te magad is csökkenteni, és megkönnyíteni a szülést, születést önmagad és a kisbabád számára!

A HypnoBirthing® módszer magában foglal

stratégiákat és gyakorlatokat a félelemmel való megküzdésre. Az ötalkalmas kurzus során hatékony gyakorlatot mutatok neked arra, hogyan tudod elengedni belső félelmeidet. Higgy magadban, és töltsd meg szíved a várakozás örömével!

mélyrelaxációs technikákat a természetes folyamatok segítésére. Ezek lehetővé teszik, hogy lecsendesítsd az elmédet, befelé tudj figyelni, csak magadra és a kisbabádra, így a szülési folyamatot segítő endorfin és oxitocin szabadon tud termelődni és áramlani a testedben.

vizualizációs technikákat az elme támogatására. A vizualizációt a modern kori orvoslás gyakran alkalmazza rehabilitációs tevékenységek során a kezelés támogatására, a sportolók is használják sportteljesítményeik fokozására, a vizualizáció azonban a szülés támogatásában is páratlan segítséget tud nyújtani neked. Ha el tudod képzelni, meg is tudod csinálni!

légzéstechnikákat, melyek a HypnoBirthing® módszerrel életet adó kismamák szerint az egyik leghatékonyabb segítséget jelentik a szülés alatt. A tudatos és irányított légzés segít az összehúzódásokat átlélegezni, a kontrakciók közt energiával feltöltődni, valamint a babának a szülőcsatornában leereszkedni. Vagyis a teljes szülési folyamat alatt nagy hasznát tudod majd venni. A jól megválasztott légzési ritmus biztonságérzetet teremt – nemcsak a testet, hanem az elmét is támogatja – és utat nyit a babádnak a születéshez.

Jelentkezz a tanfolyamra a könnyebb szülésért

Az ötalkalmas, tizenöt órás HypnoBirthing® tanfolyamot valamikor a várandósság 20-36. hete közt érdemes elvégezni. A kezdés időpontját úgy érdemes megválasztani, hogy a szülésig maradjon elegendő idő az otthoni gyakorlásra és a tanultak készségszintű elsajátítására, hogy az egyes technikákat rutinszerűen tudd majd alkalmazni a szülés során.

Elvégezheted online vagy személyesen, egyedül vagy a kísérőddel, aki a szülésedkor ott lesz veled. A kurzus végére képes leszel bízni önmagadban és a testedben. Egy komplett eszköztárral fogsz rendelkezni, melyet magaddal vihetsz a szülőszobára, ezek mind hatékonyan fognak segíteni neked.

Élj a lehetőséggel, jelentkezz a tanfolyamra a könnyebb szülésért!

Szeretnéd részletesen megismerni a kurzus tematikáját?

“Hisszük, hogy minden nőben ott rejllik az erő előhívni a benne lakozó természetes ösztönöket, amelyek őt és babáját is a lehető legszebb szülésélménnyel ajándékozzák meg.”
Marie F. Mongan, a HypnoBirthing® program megalkotója